Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСтудентки жіночого коледжу в США просять приймати на навчання трансчоловіків і небінарних людей

Однак керівництво виступає проти нововведень

Студентки престижного жіночого коледжу Велслі, що в Массачусетсі, зійшлися в суперечці з керівництвом через те, що ті відмовляються дати офіційний дозвіл трансгендерним чоловікам і небінарним людям вступати в навчальний заклад. Про це пише The New York Times.

Напередодні в коледжі провели референдум за прийом на навчання небінарних людей і трансгендерних чоловіків. Референдум також закликав зробити комунікацію коледжу більш гендерно інклюзивною, наприклад, використовувати слово «студенти» або «випускники» замість «жінки».

Результати референдуму публічно не оприлюднювали, однак повідомляється, що більшість виступила за дозвіл на навчання трансчоловікам і небінарним людям.

Прихильники референдуму стверджують, що жіночі коледжі завжди були безпечним простором для людей, які стикаються з гендерною дискримінацією і що в умовах, коли трансгендерні й небінарні люди зазнають нападів по всій країні, вони повинні мати можливість подавати документи до Велслі.

Водночас противники кажуть, що коли трансчоловікам або небінарним студентам дадуть можливість вступати в коледж, то його більше не можна буде називати жіночим. Президентка Велслі Пола Джонсон заявила, що референдум перепише місію заснування коледжу, яка полягає в тому, щоб навчати жінок.

Студенти обурилися словами президентки й виступили на підтримку референдуму разом зі співробітниками коледжу. Очільниця студентської ради Александра Брукс заявила, що багато студенток підтримують такі зміни і що вони відображають сьогоднішню реальність.

«Ми лише просимо адміністрацію викласти на папері те, що вже є правдою про студентство. Трансчоловіки вчаться у Велслі, небінарні люди вчаться у Велслі, так було завжди… Це, як і раніше, і завжди буде школа для навчання людей, які належать до маргіналізованих гендерів», – сказала Брукс.

Коледж Велслі – приватний жіночий гуманітарний коледж у Велслі, штат Массачусетс, США. Він був заснований у 1870 році з метою надання суворої гуманітарної освіти для жінок. Серед його випускників – колишні держсекретарки США Гілларі Клінтон і Мадлен Олбрайт, а також Сун Мейлін, колишня перша леді Китаю.

У чинній гендерній політиці коледжу зазначено, що вони запрошують до навчання всіх, «хто живе як жінка й ідентифікує себе як жінка». Трансгендерні жінки також мають право на вступ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.