Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ школах Флориди хочуть заборонити говорити про менструацію з учнями до 6 класу

У штаті прагнуть посилити державний контроль над статевим вихованням

Законодавці Флориди розглядають законопроєкт про посилення державного контролю над статевим вихованням. Його автор, Стен Макклейн, каже, що законопроєкт заборонить говорити про менструацію з учнями до 6 класу у школах штату. Про це повідомляє The Guardian.

Ця пропозиція з’явилася після того, як законодавчі збори Флориди за підтримки губернатора Рона Десантіса вже ухвалили низку законів, що обмежують обговорення в школах питань гендерної ідентичності й сексуальності.

Окрім менструації, лише з 6 класу також дозволять вивчати ВІЛ/СНІД, захворювання, що передаються статевим шляхом, а також санітарну освіту.

Представниця штату від демократів Ешлі Гант запитала, чи поширюватиметься заборона на обговорення менструації в разі, якщо в деяких дівчат вона почнеться в 4 чи 5 класі. Макклейн відповів, що поширюватиметься.

«Уявіть собі маленьку дівчинку в четвертому класі, яка заходить до вбиральні, бачить кров на своїх трусиках і думає, що помирає. Вона насправді не знає, що відбувається. А її вчителька навіть не має можливості сказати їй, що це частина життя», – зауважила Гант.

Організація Planned Parenthood наголосила, що законопроєкт забере в місцевих шкільних округів контроль над затвердженням навчальних програм зі статевого виховання й передасть його Державному департаменту освіти. Також, за словами організації, законопроєкт представлятиме «редуктивний і бінарний погляд на секс», а також стигматизуватиме ЛГБТК+ студентів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.