Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмериканську релігійну групу звинуватили в приховуванні насильства над жінками й дітьми

Лідери групи домовилися не повідомляти про сексуальні злочини

Лідерів Міжнародних Церков Христа (ICOC), децентралізованого об’єднання християнських громад, що співпрацюють, звинувачують у приховуванні випадків сексуального й емоційного насильства над жінками й дітьми. Про це повідомляє The Guardian.

Судовий процес проти них очолила колишня членкиня ICOC Мішель Роланд. Вона подала низку позовів проти релігійної організації, у яких стверджує, що її лідери не повідомляли про випадки сексуальних злочинів над жінками й неповнолітніми в організації, а також змовилися приховувати їх.

Роланд називає ICOC «культом», звинувачує її засновника Томаса Маккіна й інші пов’язані організації у створенні «широко розповсюдженої культури прийняття насильства над дітьми». У своїх позовах вона описала низку «тривожних» випадків розбещення неповнолітніх.

За словами Роланд, вона і її адвокат Боббі Саміні отримують безліч дзвінків від людей, які постраждали від сексуального насильства в ICOC. Нині вони працюють щонайменше зі ста ймовірними потерпілими.

Представники ICOC не відреагували на позови, окрім того, що заперечили, що їхня організація є культом. Адвокат засновника Томаса Маккіна, Ентоні Фернандес, не став коментувати ситуацію, лише повідомив, що його клієнт «продовжує збирати інформацію про звинувачення» в позовах проти ICOC.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.