Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВайомінг – перший штат у США, де заборонили пігулки для переривання вагітності

Заборона набуде чинності 1 липня цього року

Губернатор штату Вайомінг підписав закон, який забороняє використання пігулок для переривання вагітності. Це перший американський штат, який увів у дію цю заборону, повідомляє The New York Times.

Під неї не підпадають так звані «ранкові пігулки» – рецептурні контрацептиви, які використовуються після сексу, але до підтвердження вагітності. Закон також не поширюється на будь-яке лікування, необхідне для захисту жінки «від неминучої небезпеки, яка суттєво загрожує її життю або здоровʼю» або у разі «природного викидня відповідно до ухвалених наразі медичних рекомендацій».

Закон набуде чинності 1 липня цього року й зробить незаконним «призначення, видачу, розповсюдження, продаж або використання будь-яких ліків із метою підготовки або проведення аборту». Порушення закону каратиметься позбавленням волі на строк до шести місяців і штрафом у розмірі 9000 доларів США. Вагітних притягувати до відповідальності не будуть.

У Вайомінгу є лише одна клініка, яка проводить медикаментозні аборти, – Клініка жіночого здоровʼя й сімейної медицини в Джексоні. Акушерка-гінекологиня клініки Джованніна Ентоні наголосила, що вплив цього закону «не лише порушує наші конституційні права, але й фактично завдає шкоди».

«Криміналізація доказової медицини – це те, до чого все зводиться і що зрештою призведе до материнських смертей і жахливих наслідків як для матерів, так і для немовлят», – зауважила вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.