Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖінки в Індії використовують шпильки в боротьбі із сексуальними домаганнями – BBC

З їхньою допомогою вони захищаються від кривдників у громадському транспорті

Кілька місяців тому деякі жінки з Індії поділилися у Twitter, що завжди носять із собою шпильки, щоб боротися з кривдниками в людних місцях. Про це пише BBC.

Одна з них, Діпіка Шергілл, розповіла про свій досвід використання шпильки проти чоловіка, який сексуально домагався її в автобусі, яким вона їздила на роботу. Тоді Шергілл було 20 років, а чоловікові – приблизно 40.

«Він завжди підходив і ставав поруч зі мною, нахилявся, терся пахом об мою спину й падав на мене щоразу, коли водій гальмував», – розповіла Шергілл. Вона каже, що була «дуже боязкою й не хотіла привертати до себе уваги», тому місяцями терпіла домагання. Проте одного вечора чоловік, за словами Шергілл, почав мастурбувати й еякулював їй на плече. Тоді жінка вирішила, що «з неї досить».

Коли наступного разу цей чоловік знову став біля Шергілл, вона наступила йому на пальці гострим підбором, а тоді проколола його плече шпилькою й швидко вийшла з автобуса. Шергілл зауважила, що продовжувала їздити цим автобусом ще впродовж року, однак свого кривдника більше не зустрічала.

Активісти кажуть, що саме страх і сором, які відчувають більшість жінок, дають «зелене світло» ґвалтівникам і роблять проблему сексуальних домагань і насильства такою поширеною.

Згідно з онлайн-опитуванням, проведеним у 140 індійських містах у 2021 році, 56% жінок повідомили, що зазнали сексуальних домагань у громадському транспорті, але лише 2% звернулися до поліції. Переважна більшість заявила, що вони самі намагалися впоратися із ситуацією або ігнорували її, бо не хотіли привертати уваги чи погіршувати ситуацію. Понад 52% сказали, що відмовилися від освіти й можливостей працевлаштування через «відчуття незахищеності».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.