Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниҐрета Тунберґ стала почесною докторкою факультету богослов‘я Гельсінського університету

Це найвища відзнака факультету

Шведська екологічна активістка Ґрета Тунберґ стала почесною докторкою богословського факультету Гельсінського університету. Це найвища відзнака факультету. Про це повідомляє Helsingin Sanomat.

Професор церковної історії Гельсінського університету Туомас Хейккіля вважає, що Тунберґ є одним із найкращих прикладів людини, дії якої ґрунтуються на досліджених знаннях.

«Вона прагне до спільного блага для всіх нас. Обираючи Ґрету почесною докторкою, ми даємо зрозуміти, що хочемо бути такими ж сміливими і впливовими, як вона», – сказав Хейккіля.

Почесні докторські ступені присуджуються факультетами Гельсінського університету приблизно що чотири роки під час випускного дня.

20-річна Ґрета Тунберґ виступає за боротьбу з кліматичними змінами й глобальним потеплінням. У серпні 2018 року Тунберґ стала відомою тим, що розпочала перший шкільний страйк заради клімату під будівлею парламенту Швеції. Вона також прославилася своєю прямолінійною критикою політичних діячів за недостатню увагу протидії кліматичній кризі.

Фото: Wikimedia

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.