Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІталійські мовознавці виступають проти використання гендерно нейтральної мови

Їх попросили прокоментувати доцільність такої мови в офіційних документах

Академія делла Круска, регулятор італійської мови, виступила проти гендерно нейтральних символів в офіційний документах. Про це повідомляє Reuters.

Напередодні Комітет із питань рівних можливостей Касаційної палати Італії попросив Академію делла Круска прокоментувати використання гендерно нейтральної мови в офіційних документах. В академії відповіли, що не схвалюють таких змін, заявивши, що вони будуть штучними й отримають підтримку лише невеликої кількості людей.

Академія заявила, що італійська форма чоловічого роду множини залишається «найкращим інструментом» для колективного представлення «всіх гендерів й орієнтацій», але водночас підтримала більш широке використання фемінітивів у назвах професій.

В італійській мові іменники можуть мати форму жіночого або чоловічого роду, але форма чоловічого роду в множині має перевагу. Наприклад, форма чоловічого роду «tutti» частіше використовується для позначення «всіх» незалежно від роду, а ось форма жіночого роду «tutte» – лише щодо предметів жіночого роду.

Деякі вбачають у цьому рису чоловічого домінування й підтримують запровадження гендерно нейтральних закінчень іменників, наприклад символ зірочки або schwa, який позначається як перевернута літера «е». Приміром, лист до чоловіка чи жінки можна починати не з «caro» або «cara» (любий/люба), а з гендерно нейтрального «car*».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.