Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДепутати Уганди проголосували за смертну кару для гомосексуалів

До цього гомосексуальні зв’язки каралися довічним ув’язненням

Депутати парламенту Уганди майже одностайно ухвалили законопроєкт проти ЛГБТК+, який упроваджує смертну кару за гомосексуальні стосунки. Про це пише The Guardian.

Новий закон передбачає смертну кару чи довічне ув’язнення за гомосексуальні зв’язки й «вербування, просування й фінансування» одностатевої «активності». Цей законопроєкт підтримали майже 389 законодавців, проти проголосували двоє депутатів владної партії.

Одоі-Ойвелово, який проголосував проти законопроєкту, сказав, що той «є непродуманим і містить неконституційні положення».

«Він зводить нанівець досягнення в боротьбі з гендерним насильством і криміналізує окремих осіб, замість поведінки, що суперечить усім відомим правовим нормам», – каже депутат.

Тепер законопроєкт має розглянути президент Йовері Мусевені, який може накласти на нього вето або підписати його. Однак його нещодавня промова вже засвідчила підтримку законопроєкту. У ній він сказав, що «Уганда не приймає гомосексуалізм», а «Захід прагне змусити інші країни нормалізувати «відхилення».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.