Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПредставленість ЛГБТК+ людей на телебаченні скоротилася за 2022–2023 роки – GLAAD

Майже на 7%

Американська організація GLAAD виявила, що в телешоу, які вийшли або вийдуть у період з 1 червня 2022 року по 31 травня 2023 року, кількість ЛГБТК+ персонажів зменшилася з 637 до 596 осіб, тобто на 6,44%. Про це пише Deadline.

Для аналізу взяли звичайне й кабельне телебачення, стримінгові сервіси. Стримінги домінують у цьому переліку, адже в різних шоу на Apple TV+, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Hulu, Netflix, Peacock і Paramount+ загалом фігурують 356 квір-персон. Водночас на звичайному телебаченні їх 141 особа, а на кабельному – 139.

Також звіт показав, що цьогоріч серед ЛГБТК+ персонажів на телебаченні й стримінгах знизилася расова різноманітність і кількість трансгендерних людей. Із названих 596 осіб кольорові люди становлять 48%, водночас у минулому році їх був 51%. Трансгендерних персонажів на телебаченні й стримінгах цього року було 32 – на 10 осіб менше, ніж минулого року.

«Зважаючи на напади на ЛГБТК+ спільноту в політичному й медіасередовищах, Голлівуд зараз має більший вплив, аніж колись до цього. Тож дуже важливо, щоб в історіях, у які він інвестує, були чесні й точні зображення ЛГБТК+ людей, які продемонструють людяність нашої спільноти», – сказала Сара Кейт Елліс, президентка й гендиректорка GLAAD.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.