Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Закарпатті троє підлітків уникнули покарання за зґвалтування 14-річної дівчини

Їхніх батьків зобов’язали виплатити потерпілій грошову компенсацію

Трьом підліткам із Закарпаття присудили дворічний умовний термін за групове зґвалтування 14-річної дівчини. Батьків підлітків зобов’язали виплатити потерпілій дівчині по 60 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду. Про це повідомляє видання ZAXID.NET.

Випадок стався влітку 2021 року. Троє неповнолітніх хлопців із гірського села на Закарпатті завели свою подругу до підвалу і зґвалтували її. Вони зняли все на відео, а тоді показували його однокласникам й опублікували в соцмережах. Про зґвалтування дівчини стало відомо лише за три тижні після злочину, коли ситуація набула розголосу в селі. Про це дізналася бабуся дівчинки й звернулася до поліції.

Під час судового засідання всі троє підлітків визнали свою вину. Мами хлопців у суді заявили, що виховують синів у хороших умовах, що ті забезпечені всім необхідним для життя й навчання, але пояснити їхню поведінку не змогли.

Класні керівники підлітків і представник служби у справах дітей позитивно характеризували хлопців, сказали, що скарг на їхню поведінку не було. Вони вважають, що достатнім для хлопців буде покарання, яке не передбачає ув’язнення.

Спочатку суддя Воловецького районного суду Оксана Софілканич присудила трьом підліткам по п’ять років позбавлення волі, однак змінила покарання на дворічний умовний термін. Постраждала дівчина просила компенсувати їй моральну шкоду в сумі 390 тисяч гривень, проте суд зобов’язав кожного із хлопців виплатити потерпілій по 60 тисяч.

Крім того, підлітки мають відшкодувати по 25,6 тисячі гривень за проведення експертиз. Вирок може бути оскаржений у суді протягом 30 днів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.