Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ спортзалі в Івано-Франківську розмістили гомофобну табличку. «КиївПрайд» відреагували

В організації наголосили на негативних наслідках гомофобії

У спортзалі в Івано-Франківську розмістили табличку, на якій написано, що спортивний інвентар «дозволяється не прибирати вагітним жінкам, а також особам з нетрадиційною сексуальною орієнтацією».

На це відреагувала організація «КиївПрайд». Там повідомили, що на табличку спочатку звернула увагу їхня підписниця. Коли вона попросила працівників спортзалу зняти її, ті відмовилися.

Пізніше на сторінці спортзалу в соцмережах з’явилося пояснення такої поведінки: там заявили, що «не бачать у ній (табличці – ред.) нічого принизливого ні для вагітних жінок, ні для секс-меншин» і додали, що «у своєму клубі маємо право встановлювати свої правила».

У «КиївПрайді» наголосили, що текст на табличці містить гомофобну риторику.

«По-перше, сам вираз «нетрадиційна сексуальна орієнтація» є гомофобним, бо гомосексуальність цілком традиційна сексуальність. По-друге, тут гомосексуальних людей порівнюють з вагітними жінками, підіграючи стереотипу про фемінність, а отже, слабкість геїв. Це гомофобна риторика, не кажучи про те, що це ще й доволі мізогінно», – написали в організації.

У «КиївПрайді» нагадали, що гомофобія відображає негативне ставлення до людей на підставі їхньої сексуальності, гендерної ідентичності або виразу гендерної приналежності. Також гомофобія може впливати на здоровʼя й благополуччя людей, що стикаються з нею. Крім того, вона може призвести до насильства й наруги над людьми на основі їхньої сексуальності або гендерної ідентичності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.