Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПоліцейські в Іспанії спали з активістами заради інформації. Що відомо

Уряд країни потрапив у скандал

Уряд Іспанії критикують за те, що поліцейські вступали в сексуальні стосунки з активістами лівих і зелених груп, щоб завоювати їхню довіру й отримати інформацію. Про це пише «Європейська правда» із посиланням на AFP.

Скандал почався в січні, коли каталонське видання La Directa повідомило, що офіцер поліції Даніель Ернандес із 2020 року мав сексуальні стосунки з різними учасницями барселонського сквоту й ультралівих рухів. Інше місцеве видання писало, що в одному випадку інтимні стосунки з жінкою тривали майже рік.

Опісля шість жінок звинуватили офіцера в сексуальному насильстві. Вони стверджують, що згоду на секс Ернандес отримав на основі брехні. Одна з адвокаток жінок, Мірея Салазар, сказала, що мета скарг – це «дізнатися, наскільки далеко заходять такі практики, які, на нашу думку, не мають жодного юридичного обґрунтування».

Скандал знову розгорівся після того, як минулого тижня мадридський осередок групи кліматичних активістів Extinction Rebellion повідомив, що до них проникла поліцейська, яка «мала сексуальні стосунки принаймні з одним з учасників групи».

Ці випадки викликали обурення серед іспанців, зокрема в північно-східному регіоні Каталонії. Спроба Каталонії оголосити незалежність у 2017 році спричинила найбільшу політичну кризу в Іспанії за останні десятиліття. Перед цим іспанський уряд визнав, що шпигував за мобільними телефонами 18 лідерів каталонських сепаратистів.

«Це не лише загроза політичним й ідеологічним свободам, але й, здається, сексуальним свободам», – заявив Габріель Руфіан, провідний законодавець каталонської сепаратистської партії ERC.

Державна секретарка з питань рівності Анхела Родрігес із ліворадикальної партії Podemos назвала такі дії поліцейських насильством над жінками. Водночас під час нещодавніх дебатів у парламенті міністр внутрішніх справ Фернандо Гранде-Марласка назвав звинувачення ERC у «незаконній діяльності» поліції брехнею.

Фото: instagram/policianacional

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.