Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПапа Франциск розширив дію закону про сексуальне насильство на дорослих

Католицька церква визнала, що дорослі теж можуть постраждати від зловживань

Папа Римський розширив дію церковного закону про сексуальне насильство – відтепер постраждалими таких зловживань визнають не лише неповнолітніх, а й підлеглих дорослих. Про це пише Associated Press.

Розширення стосується церковного указу, який Папа Франциск видав у 2019 році. Ним він зобов’язав усіх священиків і членів релігійних орденів повідомляти про будь-які підозри в сексуальних домаганнях й установив відповідальність за такі випадки або їхнє приховування. На практиці виконання цих вимог було непрозорим і неефективним, через що указ неодноразово критикували.

Відповідно до нинішніх нововведень у кожній єпархії має бути офіс для прийому скарг, а також передбачені захист інформаторів і презумпція невинуватості для підозрюваних. Окрім цього, під дію указу відтепер підпадатимуть не лише церкви, але й схвалені Ватиканом асоціації, які очолюють миряни й жінки.

Нинішні зміни є відповіддю на численні випадки зловживання владою з боку релігійних лідерів, що включали сексуальну експлуатацію людей під їхньою духовною опікою протягом останніх років. Зміни вступають у силу 30 квітня.

Раніше церковне законодавство вважало, що лише дорослі, які «не користуються розумом», можуть вважатися постраждалими в тому ж сенсі, що й неповнолітні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.