Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Флориді планують заборонити аборти після 6 тижня вагітності

Губернатор штату пообіцяв підписати відповідний законопроєкт

Очікується, що губернатор штату Флорида Рон Десантіс підпише запропонований на початку березня законопроєкт про заборону абортів після 6 тижня вагітності. Про це пише The Guardian.

Шеститижнева заборона не поширюватиметься на випадки зґвалтування чи інцесту, однак ці випадки потрібно буде підтвердити офіційними документами, як-от поліцейськими чи лікарняними звітами. Правозахисники зауважують, що часто постраждалим від насильства складно швидко повідомити про пережитий досвід у відповідні установи й отримати результат, що робить цей виняток «безглуздим».

Нині у Флориді аборти заборонені після 15 тижня вагітності.

Флорида стала одним зі штатів, куди приїжджають зробити аборт жінки, які мешкають у штатах, де аборти заборонені. Представник організації Planned Parenthood повідомив, що за останні шість місяців кількість пацієнток з інших штатів, які звертаються за послугою аборту, збільшилася вчетверо.

Докторка й акушерка-гінекологиня Шеллі Тьєн, яка робить аборти в північно-східній Флориді, вважає, що запропонований законопроєкт матиме глибокий вплив на і без того маргіналізованих пацієнтів. Вона також наголосила, що 6 тижнів – це надто малий термін, на якому вагітність не завжди вдається розпізнати.

«Шість тижнів – це лише два тижні після пропущеної менструації, до цього моменту багато жінок іще не знають, що вони вагітні. Жінки мають нерегулярні менструації з багатьох причин, тому забороняти їм робити аборт після шести тижнів – це, за всіма намірами й цілями, абсолютна заборона. По суті, така заборона повністю позбавляє жінок, дівчат і їхні сімʼї права голосу щодо власного здоровʼя», – сказала Тьєн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.