Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗасновника освітнього проєкту для афганських дівчат побили й заарештували

Представники Талібану чекали на нього під мечеттю

Захисника освіти для афганських дівчат Матіулла Весу 27 березня затримали й побили представники влади Талібану в Кабулі. Про це пише The Guardian.

«Матіулла закінчив свою молитву й вийшов з мечеті, коли його зупинили якісь чоловіки у двох автомобілях. Коли Матіулла попросив у них посвідчення особи, вони побили його й силою забрали», – каже його брат Саміулла Веса. Це також підтверджує ООН.

Відтоді, як Талібан закрив середні школи для дівчат, Матіулла відвідував різні віддалені райони, щоб заручитися підтримкою місцевих жителів й опротестувати заборону. Він також заснував організацію Pen Path, яка проводить різні кампанії для шкіл: розповсюджує книги в сільській місцевості, інформує старійшин сіл про важливість освіти для дівчат тощо.

«Ми рахуємо години, хвилини й секунди до моменту відкриття шкіл для дівчат. Шкода, яку завдає їхнє закриття, незворотна й беззаперечна», – написав Матіулла у Twitter, коли в Афганістані розпочався новий навчальний рік.

Лідери Талібану, які також заборонили жінкам навчатися в університетах, неодноразово заявляли, що відкриють школи для дівчат, коли будуть виконані певні умови. Згідно з їхніми заявами, їм не вистачає коштів і часу, щоб переробити програму відповідно до ісламських принципів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.