Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСекс-торгівля й примусова праця. Як біженок із КНДР експлуатують у «червоній зоні» Китаю

Деяким із постраждалих дівчат було 12 років

Дедалі більше північнокорейських жінок і дівчат, які переховуються вздовж китайського кордону, стикаються з секс-торгівлею, різними формами насильства, примусовими абортами й шлюбами. Про це свідчить звіт міжнародної правозахисної юридичної фірми Global Rights Compliance, пише The Telegraph.

Зону на кордоні між Північною Кореєю й Китаєм правозахисники називають «червоною зоною» Китаю. Повідомляють, що там жінки й дівчата, які втекли з Північної Кореї, піддаються систематичним зґвалтуванням, сексуальному рабству, примусовим шлюбам, небажаній вагітності, примусовій праці й кіберсекс-торгівлі. Деяким із дівчат було по 12 років.

Софія Євангелу, провідна юридична радниця з дотримання глобальних прав у Північній Кореї, розповіла, що ситуація загострилася під час пандемії. Вона зауважила, що точні цифри неможливо перевірити, однак дані, які проаналізували дослідники, свідчать про те, що кількість біженців, які опинилися під загрозою в Китаї, зросла більш ніж удвічі, як порівняти з попередніми оцінками ООН, де говорили про близько 100 000 осіб.

Євангелу сказала, що пандемія також сприяла створенню «чорної інформаційної діри» в «червоній зоні». Це означає, що «набагато більше північнокорейських жінок і дівчат стають жертвами китайської індустрії сексуального рабства».

Одна з північнокорейських біженок розповіла, що її продали китайцю. За словами жінки, вони жили разом упродовж року й увесь цей час чоловік бив її, бо вона не могла завагітніти. Інша жінка розповіла, що, перебуваючи у в’язниці в Північній Кореї, стала свідком того, як одна з ув’язнених збирала каміння з річки, упала й потонула. Коли охоронці виявили, що вона була вагітною, то перевірили всіх ув’язнених жінок і змусили тих, хто носив дитину, зробити аборт.

«Багато з цих жінок навіть після того, як опинилися в безпеці в Південній Кореї, кажуть, що досі страждають від почуття тривоги, сорому або посттравматичного стресового розладу», – сказала Євангелу.

Вона закликала покласти край «пандемії міжнародного мовчання» щодо порушення прав жінок у КНДР, а в Global Rights Compliance просять про міжнародне розслідування ситуації з порушенням прав людини.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.