Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСенат Айдахо може підтримати заборону виїжджати до інших штатів, щоб зробити аборт

Айдахо може стати першим штатом, що впровадить такі обмеження

Очікується, що Сенат американського штату Айдахо ухвалить законопроєкт Палати представників штату, спрямований на обмеження права на аборт. Про це повідомляє Forbes.

Законопроєкт передбачає заборону неповнолітнім виїжджати до інших штатів без згоди батьків, щоб зробити аборт. Дорослим, які допомагатимуть підліткам виїхати зі штату або надаватимуть їм препарати для переривання вагітності, може загрожувати кримінальна відповідальність у вигляді ув’язнення від 2 до 5 років або отримання позову на суму до 20 тисяч доларів.

Айдахо може стати першим американським штатом, який запровадить подібне обмеження. Зазначається, що інші штати, які теж активно обмежують право на аборт, можуть наслідувати приклад Айдахо в майбутньому.

Директорка Planned Parenthood Alliance Advocates в Айдахо Місті Деллі-Карпіні-Толман сказала, що законопроєкт порушує права неповнолітніх.

«Більшість молодих людей, які зіткнулися з несподіваною вагітністю, залучають своїх батьків до ухвалення рішень... Але для тих, хто живе в родинах, де панує насильство, розкриття інформації про сексуальну активність або вагітність може спровокувати фізичне або емоційне насильство, включно з вигнанням із дому», – зауважила вона.

Айдахо входить до числа штатів із найсуворішими законами щодо абортів. Процедура майже повністю заборонена, за винятком випадків зґвалтування, інцесту або коли життя жінки знаходиться під загрозою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.