Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ «Формулі-1» може з’явитися гендерно збалансована команда

Жінки будуть не лише пілотесами, а й входитимуть до керівного й технічного складу

Крейг Поллок, британський бізнесмен й ексменеджер чемпіона світу з «Формули-1» 1997 року Жака Вільнева, повідомив про намір створити нову, гендерно збалансовану команду «Формули-1». Про це пише CNN.

Згідно з його проєктом, під назвою Formula Equal, 50% нової команди мають складати жінки. Це стосується не лише пілотів, а й інженерів, техніків і керівників. За словами Поллока, вони прагнуть створити можливості й шляхи для жінок, щоб ті досягали найвищого рівня в автоспорті.

«Нам доведеться переглянути наші академічні системи, – сказав він. – Ми знаємо, що нам доведеться їх розбудовувати, тому що наразі є недостатньо жінок, які пройшли підготовку до рівня «Формули-1», і водночас вони повинні заробити собі місце в ній».

Поллок уже подав заявку до Міжнародної автомобільної федерації (FIA). Там оцінять бізнес-план, досвід команди, технічні можливості й ресурси, а також потенціал для залучення й підтримки достатнього фінансування. Якщо заявку затвердять, Formula Equal потенційно дебютує у 2026 році.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.