Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОсвітні лекції для жінок і публічні покарання. У КНДР започаткували кампанію проти розлучень

Рівень розпаду сімей зростає через складні умови життя в країні

Уряд Північної Кореї започаткував просвітницьку кампанію проти розлучень, націлену на заміжніх жінок. Про це пише Radio Free Asia.

У межах кампанії для заміжніх жінок проводять лекції, на яких їм нагадують виконувати «свій обов’язок матері, дружини й берегині», а також переконують, що розлучення суперечать партійній політиці. Деякі з тих, хто відвідали лекції, кажуть, що звинувачувати жінок у розпаді сімей несправедливо й ліпше б уряд вживав заходів на поліпшення життя в країні, аніж перекидав провину на жінок.

Окрім цього, північнокорейський уряд хоче притягувати до відповідальності пари, які розлучаються, а також їхніх батьків за «неправильне виховання дітей». Публічні покарання також передбачені для компаній і підприємств, якщо серед їхніх працівників є високий рівень розлучень.

Інформація про рівень розлучень у Північній Кореї не є загальнодоступною, але одне джерело, на яке посилається Radio Free Asia, припустило, що їхня кількість зростає. Основною причиною розлучень є стрес, який завдали сім’ям, й особливо жінкам, економічні труднощі після пандемії COVID-19.

У більшості північнокорейських сімей працюють лише чоловіки, а жінки є домогосподарками. Через брак коштів їм часто доводиться вести додатковий бізнес, наприклад продавати їжу чи рукодільні вироби.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.