Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTikTok у Великій Британії оштрафували за зловживання даними дітей

На 12,7 мільйона фунтів стерлінгів

У Великій Британії TikTok оштрафували на 12,7 мільйона фунтів стерлінгів (близько 16 мільйонів доларів) за неправомірне використання даних дітей. Про це пише BBC.

Платформа порушила британський закон про захист даних у період із травня 2018 року по липень 2020 року. Згідно з розслідуванням Управління уповноваженого з питань інформації Великої Британії (ICO), у 2020 році соцмережею користувалося близько 1,4 мільйона британських дітей віком до 13 років, хоча за правилами дітям цього віку заборонено створювати акаунти в TikTok.

Зазначається, що дані дітей могли використовувати для відстеження й пропонування їм шкідливого або невідповідного контенту.

Раніше ICO вже попереждали TikTok про ймовірний штраф: у вересні 2022 року вони погрожували стягнути із соцмережі 27 мільйонів фунтів стерлінгів.

Представник TikTok сказав BBC: «Наша команда безпеки з 40 тисяч чоловік працює цілодобово, щоб гарантувати безпеку для користувачів нашої платформи. Хоча ми не погоджуємося з рішенням ICO, яке стосується травня 2018 року – липня 2020 року, ми раді, що штраф, оголошений сьогодні, був зменшений менше ніж до половини суми, запропонованої минулого року. Ми продовжимо переглядати рішення й розглядаємо наступні кроки».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.