Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТалібан заборонив афганським працівницям ООН виходити на роботу

Заборона стосується 400 жінок

Влада Талібану 4 квітня повідомила, що забороняє афганським жінкам працювати на Організацію Об’єднаних Націй. Про це пише The Reuters.

Раніше місія ООН в Афганістані (МООНСА) висловила стурбованість тим, що жіночому персоналу в провінції Нангархар заборонили з’являтися на роботу. Згодом виявилося, що заборона стосується всього Афганістану, хоча офіційно про це повідомили не одразу.

Прессекретар ООН Стефан Дюжаррік сказав, що ООН вивчає рішення Талібану й зустрінеться з представниками Міністерства закордонних справ Афганістану в Кабулі, щоб отримати додаткові пояснення. Організація Об’єднаних Націй попросила приблизно 3300 своїх працівників не приїжджати на роботу в Афганістан до з’ясування обставин.

Наразі близько 400 афганських жінок працюють в ООН. «Місцеві працівниці мають важливе значення для ООН, оскільки надають життєво необхідну допомогу. Приблизно 23 мільйони людей, більше половини населення Афганістану, потребують гуманітарної допомоги», – каже Стефан Дюжаррік.

Заборона трудової діяльності афганських жінок в ООН може створити серйозну проблему для продовження місій організації в Афганістані загалом. Цьогоріч ООН виділила країні найбільшу за всю історію організації суму гуманітарної допомоги – 4,6 мільярда доларів. Поки що профінансовано менше 5% від цієї суми, водночас заборони Талібану можуть негативно вплинути на заходи підтримки населення з боку ООН.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.