Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКліматологині дедалі частіше стикаються з насильством в інтернеті – дослідження

Їх цькують за їхню професійну діяльність

Британська компанія YouGov провела опитування серед 500 кліматологів щодо рівня насильства, з яким вони стикаються в інтернеті. Результати показали, що 40% опитаних зазнали онлайн-зловживань або переслідувань, пов’язаних із їхньою професійною діяльністю. Про це пише Vice.

Цифра різко зростає, а найбільше від насильства онлайн страждають жінки й кольорові люди, показує звіт. Крім того, кліматологині часто страждають від сексизму. «Нещодавно був випадок, коли ми з моїм колегою-чоловіком проводили розʼяснювальну роботу на ту саму тему, оскільки працювали разом, і я була єдиною, хто отримав негативні відгуки й коментарі», – розповіла виданню Гелен Мурі, кліматологиня з Норвезького університету науки й технологій.

Більше третини постраждалих жінок повідомили, що зазнали гендерного насильства онлайн, серед чоловіків цей показник становить усього 3%. Майже п’ята частина постраждалих жінок отримувала погрози фізичного насильства, а 13% – сексуального насильства.

Переслідування й жорстоке поводження в інтернеті впливають на роботу кліматологів, показує дослідження. Жінки, які зазнають насильства в інтернеті, бояться працювати, а майже половина з опитаних заявили, що це вплинуло на їхню продуктивність. Більше половини жінок також повідомили, що насильство підвищило їхній рівень тривожності, а пʼята частина сказала, що це зумовило появу депресії.

Кліматичні експерти закликали соціальні мережі, як-от Twitter і Facebook, краще модерувати поведінку їхніх користувачів. «Медіакомпанії повинні бути більш активними. Цього не відбувається, і це дуже прикро. Це огидно, що вони ставлять прибуток понад усе. Якщо вони не можуть, нехай це зробить держава», – сказав Шоуро Дасгупта, економіст-еколог з Євросередземноморського центру зі зміни клімату.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.