Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗа 2022 рік надійшло понад 250 тисяч звернень щодо домашнього насильства – омбудсмен

Це на 11% менше, ніж у минулому році

Упродовж 2022 року до Національної соціальної сервісної служби, органів поліції й соціального захисту надійшло 251 829 звернень щодо домашнього насильства. Це на 11% менше, ніж було в минулому році.

Про це йдеться в річній доповіді про стан дотримання й захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Із 251 829 звернень щодо домашнього насильства упродовж 2022 року зареєстрували 244 381 заяву й повідомлення про кримінальні правопорушення. Це на 25% менше, ніж протягом 2021 року: тоді було 325 599 заяв і повідомлень.

У доповіді наголошується, що система запобігання й протидії домашньому насильству «виявилася не готовою до викликів воєнного часу». Там зазначається, що необхідно підготувати механізми боротьби з домашнім насильством, а також забезпечити функціонування спеціалізованих служб підтримки для осіб, які постраждали від домашнього насильства, зокрема на деокупованих територіях України.

Окрім цього, упродовж 2022 року поліція зареєструвала 131 кримінальне провадження щодо дискримінації. «Недосконалість механізму притягнення до відповідальності за дискримінаційні дії, зокрема відсутність адміністративної відповідальності за дискримінацію, перешкоджає захисту прав осіб, які зазнають дискримінації», – зазначається у звіті.

Фото: Facebook/Гендер в деталях

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.