Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗадля інклюзії. Британська педагогічна профспілка закликає запрошувати до шкіл драг-квін

Щоб кинути виклик «гетеронормативній культурі, яка домінує в освіті»

Члени Національної профспілки освіти (NEU), найбільшої педагогічної профспілки Великої Британії, підтримали проведення квір-ініціатив у школах із залученням ЛГБТК+ людей. Вони наголосили, що подібні заходи допоможуть кинути виклик «гетеронормативній культурі, яка домінує в освіті». Про це пише The Telegraph.

Профспілка, зокрема, підтримала ініціативу Drag Queen Storytime – заходи для дітей віком від 3 до 11 років, спрямовані на популяризацію читання й інклюзивності, для яких запрошують драг-представників і представниць. Також квір-авторів запросили виступити в школах на щорічній конференції профспілки в Харрогіті.

Водночас деякі організації, як-от Women’s Rights Network, занепокоєні тим, що драг-квін «пропонують сексуалізовані розваги для дорослих, які не підходять для дітей» і що їхня взаємодія з дітьми порушує безпеку цих самих дітей. Представниця організації Safe Schools Alliance Таня Картер заявила, що подібні ініціативи це образа для вчителів, «які неймовірно важко працюють, щоб захистити дітей».

У NEU зазначили, що оскільки британський уряд не надто активно підтримує ЛГБТК+ людей, важливо самостійно створювати інклюзивні простори у школах, щоб підтримати учнів, які досліджують свою гендерну ідентичність і сексуальну орієнтацію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.