Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індії натовп чоловіків проник у жіночий коледж і домагався до студенток

Багатьох із них обмацали

Під час щорічного фестивалю в жіночому коледжі Індрапрастха натовп чоловіків зайшов на святкову локацію й почав домагатися до студенток.

Видання Vice пише, що інцидент стався 28 березня. Коли місце, де відбувався фестиваль, заповнили люди, ворота коледжу закрили. Однак деякі з чоловіків, яких не пустили, почали перелазити через огорожу й спровокували цим тисняву. Уже в стінах коледжу вони переслідували дівчат і домагалися до них. За анонімними свідченнями однієї зі студенток, у той вечір багатьох із них обмацали. Також багато чоловіків були п’яними.

Тоді адміністрація навчального закладу замкнула студенток у гуртожитках. «Це було жахливо… Коледж мав би бути нашим безпечним простором, натомість ці чоловіки вільно ходили по нашому університетському містечку», – каже 21-річна студентка. За її словами, правоохоронці приїхали на виклик лише за дві години.

5 квітня, коледж подав у поліцію офіційну скаргу щодо вторгнення чоловіків на територію навчального закладу й агресивних дій у бік студенток. Також коледж видав публічну заяву, яка викликала значну критику. У ній домагання, з якими зіткнулися жінки, назвали «спричиненням незручності» з боку «некерованого натовпу». Коледж створив комісію для розслідування інциденту.

Подія викликала масові протести студентів у Делі. Вони вимагають контролю безпеки й хочуть привернути увагу до тенденційної мізогінії й насильства у своїх кампусах. Часто такі дії залишаються без реакції з боку влади.

Аудит безпеки Національної студентської спілки Індії за 2018 рік виявив, що кожна четверта студентка коледжів Делійського університету стикалася з сексуальними домаганнями, зокрема обмацуванням, непристойними жестами, поглядами й вульгарними коментарями.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.