Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Техасі хочуть криміналізувати надання інформації про аборти в інтернеті

Подали відповідний законопроєкт

Представник Палати представників від Техасу Стів Тот подав законопроєкт, згідно з яким надання інформації про аборти в інтернеті визнається кримінальним злочином. Про це пише Rolling Stone.

Законопроєкт визнає незаконним створення, розміщення чи редагування контенту, який допомагає людині провести процедуру аборту, наприклад, отримати пігулки для переривання вагітності чи дізнатися, де можна зробити аборт. Під заборону також підпадає підтримка чи реєстрація доменного імені для платформи, яка надає подібну інформацію про аборти.

Такі сайти хочуть блокувати в межах штату. Крім того, законопроєкт закликає громадян подавати до суду на інтернет-провайдерів, які не блокують сайти, що розміщують інформацію про аборти.

Засновниця віртуальної клініки Hey Jane Кікі Фрідман каже, що навіть якщо заблокувати сайти, однаково буде складно запобігати тому, щоб люди не знаходили інформацію про аборти. Наприклад, вони можуть скористатися VPN.

«Ми справді вважаємо, що технічна здійсненність законопроєкту дещо смішна», – каже Фрідман.

Крім того, законопроєкт порушує закон про цензуру, згідно з яким політики не можуть цензурувати якусь інформацію, якщо вона не подобається особисто їм.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.