Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Китаї винесли вирок у справі про жінку, яку тримали прикутою на ланцюгу в сільській хатині

Справа привернула увагу до торгівлі людьми

У Китаї винесли вирок шістьом чоловікам у справі про торгівлю людьми. Їх визнали причетними до знущань над китаянкою, яку утримували в сільській хатині з ланцюгом на шиї. Про це пише BBC.

Чоловіка жінки, на ім’я Сяохуамей, засудили до дев’яти років ув’язнення. Він утримував хвору дружину на ланцюгу в непридатній для життя будівлі, ґвалтував її й змушував народжувати. Ще п’ятьом причетним дали від 8 до 13 років.

У січні минулого року китайський відеоблогер знайшов Сяохуамей із залізним ланцюгом на шиї біля сімейного будинку, у віддаленому селі поблизу Сюйчжоу, провінція Цзянсу. Він зняв її на відео, у якому сказав, що Сяохуамей, якій тоді було 40, на вигляд мала ментальну інвалідність. Також блогер висловився проти торгівлі людьми. Ролик став вірусним і приголомшив суспільство.

Слідство з’ясувало, що Сяохуамей викрали з дому, коли вона була ще підлітком, і продали фермеру за 5000 юанів (на той час близько 600 доларів). Згодом її викупив нині засуджений чоловік, на ім’я Донг. Суд визнав Донга винним у катуванні й жорстокому поводженні зі своєю дружиною. Також він змушував Сяохуамей народжувати дітей. Першу дитину вона народила в 1999 році, а потім – ще семеро з 2011 по 2020 рік. Окрім цього, Донг не лікував дружину від шизофренії, яка з часом загострювалася.

Спершу влада відкидала суспільне занепокоєння щодо торгівлі людьми, оскільки в пари було законне свідоцтво про шлюб і вони «просто мали сімейні проблеми». Також представники влади виправдали те, що чоловік прикував Сяохуамей ланцюгом, її агресивною шизофренією.

Останні роки Сяохуамей жила в хатині без води, світла й належного харчування. Тепер, за словами місцевих медіа, вона перебуває в медичному закладі.

Новина про судовий вирок поширилася в китайській соцмережі Weibo, де більшість користувачів висловили гнів і розчарування рішенням суду: вони вважають його занадто м’яким.

Минулого року активісти наполягали на проведенні правової реформи через цю справу, оскільки такі легкі вироки не можуть стримувати торгівлю людьми.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.