Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Айові не оплачуватимуть аборти й екстрену контрацепцію для постраждалих від зґвалтувань

У штаті оцінюють, чи такі витрати державних коштів є доцільними

Генеральна прокуратура американського штату Айова призупинила практику оплати екстреної контрацепції й у деяких випадках абортів для постраждалих від сексуального насильства. Цей крок викликав критику з боку деяких захисників потерпілих, пише Politico.

Алісса Брує, прессекретарка генеральної прокурорки штату Бренни Бьорд, повідомила, що ці виплати призупинили на час перегляду послуг, які надають постраждалим.

«Генеральна прокурорка Бьорд ретельно оцінює, чи є це належним використанням державних коштів. Поки розгляд не буде завершено, виплата за цими претензіями буде відкладена», – повідомила Брує.

В Айові передбачена фінансова підтримка для постраждалих від сексуального насильства, які звертаються за медичною допомогою. Наприклад, їм оплачують судово-медичне обстеження й лікування інфекцій, які передаються статевим шляхом. У деяких випадках потерпілим оплачували процедуру аборту.

Також до цього списку хотіли додати екстрену контрацепцію. За попереднього генерального прокурора, демократа Тома Міллера, постраждалим оплачували препарати для запобігання вагітності.

«Я переживаю за потерпілих від сексуального насильства, які не можуть отримати доступ до необхідного лікування й послуг або тепер змушені платити за ці послуги з власної кишені, коли це було зроблено не з їхньої вини», – сказала Сенді Тіббеттс Мерфі, яка працювала директоркою відділу допомоги постраждалим за часів роботи прокурора Тома Міллера.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.