Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Ірану хоче посилити покарання за насильство щодо жінок

Верховний лідер Ірану заявив, що «жінки в деяких сім’ях пригноблені»

Іранський парламент погодив пропозиції щодо посилення покарання за насильство щодо жінок. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на AFP.

Ідеться про ухвалення принципів законопроєкту про «запобігання шкоди жінкам і підвищення їх убезпечення від неналежної поведінки». Зміни до закону можуть ухвалити впродовж кількох місяців, пишуть іранські державні ЗМІ. Текст законопроєкту ще можуть змінити.

Відповідно до чинного тексту, чоловікам за вбивство власних дружин загрожує до 15 років ув’язнення, якщо родина загиблої відхилить вирок qesas (ісламський закон Ірану про відплату). Нині максимальне покарання становить 10 років.

Публікація порнографічних зображень без згоди жінки й примушування жінки до шлюбу проти її волі також вважатимуться злочинами. Законопроєкт також дозволяє судовій владі надавати заміжній жінці дозвіл на виїзд із країни, навіть якщо чоловік перешкоджає їй виїжджати за кордон.

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї сказав, що в іранському суспільстві «жінки в деяких сім’ях пригноблені», тож потрібно, щоб закони, які стосуються родин, були «настільки сильними, щоб жоден чоловік не міг гнобити жінок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.