Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ росії понад 4 місяці тримають в ізоляторі кримську татарку Леніє Умерову

Брат дівчини стверджує, що причина – відсутність паспорту рф

У росії понад 4 місяці утримують громадянку України, кримську татарку Леніє Умерову. Про це повідомила Кримська правозахисна група.

За даними КПГ, у грудні минулого року Леніє намагалася потрапити з Києва до тимчасово окупованого Криму, щоб провідати онкохворого батька. Російські силовики затримали її після перетину грузинсько-російського кордону нібито за порушення правил режимної зони.

До 16 березня Леніє перебувала в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян біля Владикавказа. Районний суд визнав її винною в «порушенні режиму державного кордону» й оштрафував на 2 тисячі рублів.

Уночі 16 березня Леніє відпустили. Однак, як пізніше розповіла дівчина, біля воріт центру її схопили чотири чоловіки, одягли на голову пакет і відвезли до незнайомого району Владикавказа. Майже одразу її затримав патруль поліції. За питання про причини затримання на дівчину склали протокол про непокору працівникам поліції. Ленінський районний суд призначив їй 15 діб арешту.

Поки Леніє перебувала в ізоляторі, на неї знову склали протокол: дівчина нібито відмовилася віддавати свій телефон поліцейським. Згодом Леніє знову призначили 15 діб арешту й перевезли до ізолятора міста Беслан. 9 квітня на Леніє знову склали протокол за непокору. А 11 квітня суд Владикавказа призначив 15 діб арешту.

«Єдиний «злочин», який вона скоїла, – не отримала російський паспорт, будучи уродженкою Криму. Порушуючи норми міжнародного права, країна-терорист утримує в заручниках невинну людину, 25-річну дівчину, громадянку України. Я закликаю всіх небайдужих громадських активістів, правозахисні організації, органи державної влади сприяти у звільненні Леніє з полону», – закликав брат дівчини Азіз Умеров.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.