Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПід час окупації Київщини росіяни розстріляли 717 цивільних – Нацполіція

У поліції дійшли висновку, що більшість цивільних росіяни вбивали свідомо

Під час окупації Київської області загинули 1374 мирні жителі. Серед них 717 осіб убили зі стрілецької зброї. Про це розповів начальник Головного управління Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов, повідомляє «Укрінформ».

«Тут важливим аспектом є те, що з 1374 тіл 717 було вбито зі стрілецької зброї, тобто більшість людей було розстріляно свідомо», – зазначив Нєбитов.

Він додав, що 340 людей загинули від мінно-вибухових травм, а в 317 людей причина смерті не встановлена. «Вони могли померти під час окупації як своєю смертю, так і внаслідок ненадання медичної допомоги», – зауважив Нєбитов.

За його словами, під час окупації Київської області загинули 38 дітей, ще 43 отримали поранення. Неопізнаними залишаються 195 тіл, 279 людей вважаються зниклими безвісти.

Нєбитов також розповів, що за результатом слідчо-оперативних дій на території Київської області зареєстровано 11 тисяч 333 кримінальні провадження. Більшість із них розслідують працівники СБУ за фактом порушення законів і звичаїв війни. Наразі поліцейські повідомили про підозру 41 особі, а 34 справи вже передали до суду.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.