Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрепарат для переривання вагітності «Міфепристон» не вдалося заборонити в США

Але доступ до нього обмежили

Апеляційний суд П’ятого округу в Новому Орлеані призупинив рішення судді США Метью Качмарика щодо вилучення «Міфепристону» з продажу. Однак тепер препарат доступний із певними обмеженнями. Про це пише The Guardian.

«Міфепристон», препарат для переривання вагітності, потрапив під заборону розповсюдження внаслідок рішення техаського судді Метью Качмарика. На його думку, дослідження лікарського засобу не підтвердили його безпечність.

Після цього адміністрація Байдена й виробник Міфепристону Danco Laboratories попросили терміново призупинити дію судового рішення, що підтримав апеляційний суд П’ятого округу. Також сотні керівників біотехнологічних і фармацевтичних компаній підписали відкритий лист із закликом скасувати заборону Качмарика, оскільки вона «підриває авторитет FDA й ігнорує десятиліття наукових доказів безпеки препарату».

Позов проти FDA подали чотири медичні асоціації, які виступають проти абортів, у листопаді минулого року. Їхні представники стверджують, що FDA помилково схвалило «Міфепристон» у 2000 році й не врахувало небезпечність препарату, зокрема для осіб молодше 18 років.

Після ануляції рішення Качмарика препарат залишається доступним у США. Але в середу, 12 квітня, Федеральний апеляційний суд постановив, що препарат тепер обов’язково має призначати лікар після особистого прийому.

«Міфепристон» використовують для переривання вагітності в її перші 10 тижнів. На ці пігулки припадає понад половина всіх абортів у країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.