Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІспанцям дозволять брати відпустку для догляду за близькими із суїцидальними нахилами

Уряд країни вважає, що підтримка допоможе людям упоратися зі складним станом

Іспанський уряд розробляє план, який дозволить працівникам брати двотижневу оплачувану відпустку, щоб доглянути свого друга чи члена родини, які мають суїцидальні нахили. Про це пише The Telegraph.

Нижня палата парламенту Іспанії одноголосно схвалила цей план у формі необов’язкової пропозиції ще на початку цього року. У вівторок, 18 квітня, депутат Іньїго Еррехон, який запропонував цей план, повідомив, що зустрівся з міністром соціального забезпечення Хосе Луїсом Ескрівою, «щоб привести в дію майбутню систему відпусток для догляду за близькими людьми, схильними до суїциду».

Еррехон наголосив, що щодня в Іспанії 11 осіб учиняють самогубство. Це стало найбільшою причиною неприродної смерті в Іспанії.

«Усі експерти сходяться на думці, що супровід знижує ризик самогубства, що присутність когось рятує життя», – сказав Еррехон.

Він додав, що можливість узяти відпустку для догляду за близькими із суїцидальними нахилами знизить рівень депресії серед людей, які відчувають себе зобов'язаними йти на роботу, знаючи, що вони залишають близьку людину саму в дуже вразливій ситуації.

Уряд Іспанії працюватиме з групами роботодавців і профспілками, щоб розробити деталі нової системи відпусток у разі, коли ризик самогубства є «неминучим».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.