Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДемографічна політика країн може нашкодити жінкам і дівчатам – ООН

Це позбавляє їх репродуктивного вибору

Новий звіт Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) виявив, що спроби законодавчо вплинути на рівень народжуваності в різних державах часто виявляються «неефективними й можуть порушити права жінок». Про це пише The Telegraph.

Тимчасом як одні країни впроваджують заходи з підвищення народжуваності, інші продовжують боротися з перенаселенням. Через це жінки незавжди можуть вільно робити свій репродуктивний вибір.

Згідно з UNFPA, 24% жінок і дівчат із 68 країн, згаданих у звіті, «не можуть сказати «ні» сексу, а 11% із них, які мають партнерів, не можуть ухвалювати рішення щодо контрацепції». За оцінками, 257 мільйонів жінок у всьому світі мають незадоволену потребу в безпечних і надійних засобах контрацепції.

«Жіночі тіла не повинні бути в полоні цілей населення», – каже Наталія Канем, виконавча директорка UNFPA.

Водночас вивчення цього питання показало, що між 2016 і 2020 роками майже не було прогресу в зниженні материнської смертності. Зворотний розвиток тенденції фіксують в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, Європі, Центральній Азії, Північній Америці.

У звіті також ідеться про те, що історично обмеження репродуктивних свобод жінок або культурний тиск на них, щоб змусити народжувати більше дітей, не були ефективними.

Натомість представники ООН у цій галузі рекомендують урядам упроваджувати політику, яка враховує гендерну рівність і права й має довгострокові перспективи. Серед рекомендацій – відпустки з догляду за дитиною, податкові пільги на дітей, заходи сприяння гендерній рівності на робочому місці, доступ до охорони сексуального й репродуктивного здоров’я й відповідних прав.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.