Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини12% держслужбовців стикалися з дискримінацією й домаганнями на роботі – дослідження

Лише 0,7% звернулися по допомогу

12% працівників центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) стикалися з дискримінацією й сексуальними домаганнями на роботі. Із них лише 0,7% звернулися по допомогу. Про це свідчать результати гендерного опитування в публічному секторі «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на державній службі України», пише «Укрінформ».

За даними опитування, жінки частіше стикалися з коментарями щодо їхньої зовнішності, приватного й сімейного життя, а також із приниженням, знеціненням, образами через їхню стать і сексуальними домаганнями. Чоловіки повідомили, що частіше стикалися з необґрунтованими вимогами, пов’язаними з роботою через їхню стать і непристойними жестами сексуального характеру.

Серед опитаних 14,9% повідомили, що під час співбесід їх питали про сімейний статус. Жінок частіше питали про наявність дітей (12,3% жінок і 8,5% чоловіків), про те, чи планують вони народжувати (5,8% жінок і 0,9% чоловіків). Також 1,8% жінок вказали, що їх питали, чи вони вагітні.

Водночас 82,5% від усіх опитаних згодні з тим, що чоловіки й жінки мають рівні шанси й можливості для кар’єрного росту в ЦОВВ.

Керівниця проєкту «Європейський Союз за гендерну рівність: Служба допомоги реформам» Оксана Кисельова наголосила, що Україні необхідно інтегрувати гендерний підхід у процедуру ухвалення рішень.

«Йдеться про те, щоб утворити гідне інклюзивне й недискримінаційне середовище. На сьогодні ми вже досягли 30% представництва жінок на посадах категорії А, але це ще не є такою межею й ідеалом. Збалансована участь передбачає представлення жінок відповідно до того відсотку, який працює в інститутах державної влади й органах місцевого самоврядування. Рівна частина передбачає також, що співробітники можуть вільно висловлювати свої думки, відстоювати свою позицію і не боятися того, що вони будуть за це покарані тим чи іншим чином», – зазначила вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.