Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗмушували копати собі могилу: мешканка Херсона розповіла про воєнні злочини рф Конгресу США

Росіяни тривалий час завдавали жінці фізичної й психологічної шкоди

57-річна мешканка Херсона виступила на засіданні комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США. Вона розповіла про злочини, які російські окупанти вчиняли щодо неї. Про це пише CNN.

Українка, на імʼя Любов, розповіла, що російські солдати ввірвалися до її будинку, стверджуючи, що шукають зброю, і забрали карту й прапор України, сувенірні магніти із зображенням України й жетон із синьо-жовтою стрічкою, що символізує постраждалих від Другої світової війни.

Любов розповіла, що після цього її п’ять днів утримували в камері, де з неї знущалися й погрожували зґвалтуванням. Окрім цього, жінка каже, що її вивозили в поле, били, імітували розстріли й змушували копати самій собі могилу.

Любові вдалося виїхати з Херсона й потрапити до США, де живе її донька. Однак вона сподівається, що зможе повернутися в Україну. «Я розповідаю вам свою історію, і зараз на тих територіях є й інші люди, яких грабують, ґвалтують і б’ють. Ці жахливі злочини потрібно припинити», – сказала вона.

На засіданні також виступив 16-річний Роман, якого вивезли в рф і поселили в родині росіян, де його намагалися «перевиховати». Роман зміг повернутися в Україну з допомогою волонтерів.

Генпрокурор України Андрій Костін, який також був присутній на слуханнях, повідомив, що Офіс генпрокурора зареєстрував близько 80 тисяч випадків потенційних воєнних злочинів. За його словами, на сьогодні українські суди винесли вирок щодо 31 росіянина за воєнні злочини в Україні.

«Це більше, ніж воєнні злочини. Це більше, ніж злочини проти людяності. Те, що ми спостерігаємо в Україні, є геноцидом», – сказав голова комітету Майкл Маккол.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.