Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ сухопутних військах ЗСУ налічується понад 3 тисячі офіцерок

Жінки також частіше почали займати керівні посади

За останній рік у Сухопутних військах Збройних сил України збільшилася кількість військовослужбовиць. Про це сказала радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ Оксана Григор’єва під час панельної дискусії на тему «Жінки, мир, безпека – сектор оборони України», пише «Укрінформ».

За словами Григор’євої, перша хвиля збільшення кількості військовослужбовиць у лавах ЗСУ почалася ще у 2014 році, а друга – з початком повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. «І жінки, які зараз є в армії, – це сильні, вмотивовані, безстрашні жінки, які добровільно пішли захищати Батьківщину», – наголосила Григор’єва.

Вона також сказала, що багато жінок нині обіймають керівні посади. «Мене радує те, що їхня кількість збільшується, і це завдяки тим законодавчим змінам, які ухвалили ще у 2018 році, коли дозволили жінкам обіймати бойові посади. Вони мають змогу навчатися також на будь-яких військових спеціальностях, це теж дуже важливо», – сказала Григор’єва.

Радниця повідомила, що нині є тенденція зростання саме офіцерських посад у Збройних силах. Зокрема, у сухопутних військах на сьогодні є 3788 офіцерок. Також Григор’єва нагадала, що наразі в Міноборони тестують жіночу військову форму.

«Ще немає прийнятого якогось конкретного стандарту, ще не відшивається вона централізовано, але я впевнена, що до кінця року має цей процес запуститися», – додала Григор’єва.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.