Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Уганди наказав зробити покарання за гомосексуальність іще жорсткішим

І закріпити це законодавчо

Президент Уганди Йовері Мусевені повернув до парламенту нинішню версію законопроєкту проти ЛГБТК+ людей, щоб зробити його положення жорсткішими. Про це пише The Guardian.

Цей законопроєкт передбачає смертну кару або довічне ув’язнення за гомосексуальні зв’язки. За «спробу» вступити в гомосексуальні стосунки – до 14 років позбавлення волі, і 20 років за «просування й фінансування» одностатевої «активності».

Цього тижня група провідних учених й академіків з Африки й світу закликала Мусевені накласти вето на законопроєкт і заявила, що «гомосексуальність є природною зміною людської сексуальності». У відповідь на це Мусевені попросив їх надати наукову й медичну думку щодо гомосексуальності.

Гленда Грей, професорка й президентка Південноафриканської ради з медичних досліджень, сказала, що «сексуальна орієнтація не має меж» і наголосила, що це нормально. «У будь-якому разі цей законопроєкт – це гомофобія, підтримана державою, і суперечить принципам ubuntu – людяного ставлення до інших», – додала вона.

Водночас у законопроєкт хочуть увести амністію для тих, хто добровільно відмовився від «содомії», а також «дорожню карту реабілітації винних». Такі кроки отримали особливе схвалення серед прихильників законопроєкту.

Тепер законопроєкт очікує доопрацювання, після чого президент може або підписати його, або накласти на нього вето. Якщо Мусевені ще раз поверне його до парламенту, той набере законної сили автоматично згідно з законами Уганди.

У лютому понад 110 ЛГБТК+ людей в Уганді повідомили правозахисній групі Sexual Minorities Uganda про різні інциденти, пов’язані з їхньою орієнтацією: арешти, сексуальне насильство, виселення, публічне роздягання тощо. За словами представників групи, трансгендерні люди постраждали непропорційно більше.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.