Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США хочуть заборонити трансгендерним спортсменкам змагатися в деяких жіночих командах

Байден пообіцяв боротися із забороною

Палата представників США, яку очолюють республіканці, ухвалила законопроєкт, що забороняє трансгендерним спортсменкам долучатися до жіночих спортивних команд державних шкіл й університетів. Про це пише The Guardian.

Лідер республіканців у Палаті представників і конгресмен від Луїзіани Стів Скаліз заявив, що «чоловіки не повинні мати можливості змагатися в жіночих видах спорту».

Демократи Палати представників одноголосно проголосували проти цього законопроєкту. Лідерка демократів, конгресвумен від штату Массачусетс Кетрін Кларк попередила, що закон іще більше «розпалить страх, дискримінацію й ненависть» до трансгендерної молоді. Правозахисники назвали законопроєкт трансфобним і непотрібним.

Президент США Джо Байден пообіцяв накласти вето на цей законопроєкт. Водночас республіканці назвали потенційну заборону рішення «ляпасом правам жінок, науці й здоровому глузду».

Згідно з даними Movement Advancement Project, щонайменше 21 штат прийняв подібні заборони або обмеження на участь трансгендерних спортсменів у шкільному спорті.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.