Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗбройні сутички в Судані загрожують життям тисяч місцевих вагітних жінок – ООН

Вагітним небезпечно залишати домівки

Близько 220 тисяч вагітних мешканок Судану наразі не можуть отримати життєво важливу медичну допомогу через збройні сутички воєнних угрупувань. Про це пише The Telegraph.

Протистояння суданської армії й воєнізованих Сил швидкої підтримки (RSF) зробило лікарні об’єктами нападів, водночас багато де розграбовано медичне обладнання. Окрім того, ВООЗ заявляла про викрадені машини швидкої допомоги й напади на медичних працівників.

За інформацією ООН, через ці обставини до групи ризику потрапили 219 тисяч вагітних жінок у Хартумі – столиці Судану. Зокрема і 24 тисячі жінок, які планують народити в найближчі тижні. У Хартумі вимушено закрилися 20 лікарень.

Зараз у всій країні працює 12 лікарень, які теж можуть закритися через проблеми з відключенням електроенергії, водопостачання, брак персоналу й медикаментів. UNFPA намагається провести в Судані гарячу лінію, щоб з’єднати породіль з акушерками, але бояться, що вона буде порушена через посилення бойових дій.

Зараз вагітним небезпечно виходити з дому й важко шукати необхідну допомогу. UNFPA попереджає, якщо насильство не припиниться, система охорони здоровʼя зазнає колапсу, а вагітні жінки і їхні діти опиняться під ризиком смерті.

15 квітня між суданською армією й воєнізованими Силами швидкої підтримки (RSF) почалися сутички. ЗМІ заявляють про спробу держперевороту. За даними ООН, через бойові дії в Судані загинули понад 400 людей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.