Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГубернатор Північної Дакоти підтримав законопроєкт про заборону абортів

Процедура дозволена лише в деяких випадках

Губернатор американського штату Північна Дакота Дуг Бургум підписав законопроєкт, згідно з яким аборти в штаті стають забороненими. Про це пише The Guardian.

Аборти до шести тижнів вагітності дозволятимуться лише в разі зґвалтування, інцесту або в разі, якщо медичне втручання необхідне, наприклад, якщо це позаматкова вагітність. «Цей законопроєкт прояснює й уточнює чинне законодавство штату… і підтверджує, що Північна Дакота є штатом, який підтримує життя», – ідеться в заяві Бургума.

Північна Дакота – один із низки штатів, які запроваджують суворі обмеження щодо абортів. У серпні 2022 року в штаті зачинилася єдина клініка, де робили аборти. Напередодні керівництво клініки подало позов до Верховного Суду США з вимогою переглянути заборону на проведення абортів у Північній Дакоті. Вони стверджують, що ця заборона є неконституційною.

Законопроєкт, який підписав губернатор штату Дуг Бургум, не набуде чинності до рішення Верховного Суду. Однак законодавці штату заявили, що ухвалення нової заборони – це повідомлення суду про те, що мешканці Північної Дакоти підтримують обмеження проведення абортів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.