Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниMattel випустила ляльку Барбі з синдромом Дауна

Вона ввійшла до інклюзивної лінійки Barbie Fashionistas

Компанія Mattel випустила першу ляльку Барбі з синдромом Дауна. У компанії заявили, що створили цю ляльку, щоб «усі діти могли побачити себе в Барбі». Про це пише The Guardian.

Під час створення ляльки Mattel співпрацювали з Національним товариством синдрому Дауна (NDSS) у США й медичними працівниками. Вони хотіли точно відобразити жінок, які мають синдром Дауна. Кулон на рожевій підвісці, яку носить Барбі, представляє три копії 21-ї хромосоми, що зумовлює виникнення синдрому Дауна.

Рішення Mattel позитивно сприйняли благодійні організації. Еллі Голдштейн, британська модель із синдромом Дауна, яка знялася в кампанії з новою Барбі, сказала, що вона «дуже рада» бачити нову ляльку. Вона додала: «Різноманітність важлива для мене, оскільки люди у світі повинні бачити більше таких людей, як я, а не ховатися від них».

Лялька із синдромом Дауна є частиною лінійки Barbie Fashionistas, яку запустили у 2022 році. У ній також представлені Барбі з протезною ногою, Барбі, яка користується інвалідним візком, а також ляльки-чоловіки, які мають не таку мускулисту статуру. Mattel описують цю колекцію як свою «найбільш різноманітну й інклюзивну лінійку ляльок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.