Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Токіо розробили експрес-тест на наркотики, який допоможе розкривати справи про зґвалтування

Завдяки тесту розслідування сексуальних злочинів пришвидшиться

Департамент столичної поліції Токіо розробив перший у Японії експрес-тест, який виявляє, чи вживала людина наркотики для «зґвалтування на побаченні». Зловмисники використовують такі наркотики, щоб зробити людину більш уразливою до сексуального насильства, пише видання The Mainichi.

У поліції сподіваються, що експрес-тест допоможе пришвидшити розслідування сексуальних злочинів. Раніше процес обстеження потерпілих міг тривати до місяця, але завдяки новому тесту можна всього за кілька хвилин визначити, чи вживала потерпіла людина наркотик і якого типу. Утім, детальне обстеження однаково проводитимуть.

Тестові набори вже надіслали в 97 поліцейських дільниць Токіо. Їх уже використали в більш ніж 10 випадках, результати тестувань призвели до кількох арештів.

Наркотики для «зґвалтування на побаченні» мають снодійний ефект, їх зазвичай підсипають у напої. Більшість потерпілих після вживання наркотичної речовини мають нечіткі спогади про те, що з ними трапилося, а тому часто відмовляються звертатися до поліції.

Національне поліційне агентство Японії повідомило, що кількість сексуальних злочинів у країні, пов’язаних із використанням снодійних, зросла вп’ятеро: з 17 випадків у 2012 році до 85 у 2017-му. З 2018 року цей показник залишається високим –від 43 до 60 випадків. Вважається, що є багато нерозкритих випадків.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.