Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ісус теж був неодруженим». Церква Англії закликала поважати людей, які живуть самі

Одиноке життя не повинно вважатися менш важливим

Церква Англії закликала поважати одиноких людей так само, як ми поважаємо подружні пари й родини. Про це пише The Guardian.

У великому звіті Церкви, під назвою Love Matters, зазначається, що Церква не повинна «вважати самотність чимось менш важливим, ніж життя в подружніх стосунках». У Церкві нагадали, що Ісус теж був неодруженим.

«Самотність може бути свідомим вибором: іноді правильного партнера не знайти або ми втрачаємо його через розлучення чи смерть. Самотність не обов'язково означає безшлюбність, хоча саме такий вибір роблять деякі самотні люди в релігійних спільнотах», – ідеться у звіті.

Також у Церкві наголосили, що не для всіх людей родина – це лише коло близьких родичів. Багато хто називає своєю сім’єю друзів, колег, сусідів або членів релігійних громад.

«Для того, щоб вважатися «сімʼєю», не обовʼязково мати певний тип стосунків або конкретну сімейну форму. Важлива глибина звʼязків і підтримка, на яку завжди можна розраховувати», – кажуть у Церкві.

Великий звіт Love Matters – це результат дворічної роботи комісії, яка вивчала стосунки й сімʼї на замовлення архиєпископів Кентерберійського і Йоркського. У звіті визнається, що кількість людей, які живуть одиноко, зростає. За даними Управління національної статистики, кількість одиноких людей у Великій Британії зросла на 8,3% з 2011 до 2021 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.