Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Монтані заборонили надавати медичні послуги трансгендерній молоді

Вони не зможуть пройти ЗГТ чи отримати блокатори статевого дозрівання

Губернатор американського штату Монтана ввів у дію заборону на надання медичних послуг трансгендерній молоді, за допомогою яких вони здійснюють трансгендерний перехід. Про це пише Reuters.

Заборона поширюється на людей віком до 18 років і стосується медичних послуг, як-от: хірургічні втручання, замісна гормональна терапія або призначення препаратів, які блокують процес статевого дозрівання й зупиняють виникнення вторинних статевих ознак. Лікарі, які порушуватимуть заборону, можуть втратити свої ліцензії на рік.

Прихильники заборони обґрунтовують її тим, що діти й підлітки «занадто малі», щоб ухвалювати подібні рішення щодо власного тіла, навіть якщо це відбувається під наглядом батьків. Також, на їхню думку, ще не до кінця вивчені довгострокові наслідки таких медичних втручань для здоров’я.

Демократка Зоя Зефір наголошувала, що відмова надавати дітям і підліткам медичну допомогу, яка їм важлива в межах транспереходу, «рівносильна тортурам» і призведе до збільшення кількості самогубств. У відповідь на виступи Зефір лідери республіканської партії вимкнули мікрофон політикині. Згодом її виключили з Палати представників до кінця законодавчої сесії за її слова, що руки республіканців «будуть у крові», якщо вони підтримають заборону.

Подібні заборони також запровадили в низці інших американських штатів: Арканзас, Північна й Південна Дакота, Індіана, Айдахо, Західна Вірджинія, Кентуккі, Джорджія, Айова, Арізона, Алабама, Флорида, Юта, Міссісіпі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.