Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДві лікарні в США незаконно відмовилися зробити аборт вагітній попри загрозу її життю

Триває розслідування

Представники федеральних органів охорони здоров’я США назвали незаконним відмову в аборті пацієнтці, життя якої було під загрозою. Про це пише BBC.

Минулого року американка Мілісса Фармер була на 18-му тижні вагітності, коли в неї стався передчасний розрив плодових оболонок. Це загрожувало їй серйозною втратою крові, сепсисом або смертю. Попри це, дві лікарні в Міссурі й Канзасі відмовилися зробити їй аборт.

Аборти заборонені в Міссурі, але залишаються законними в Канзасі, якщо термін вагітності не перевищує 22 тижні. Однак Міліссі довелося їхати до клініки в Іллінойсі.

На розслідуванні цього випадку наполіг Національний жіночий правовий центр. Оскільки обидві лікарні отримують державне фінансування, їх можуть звинуватити в порушенні закону про невідкладну медичну допомогу й працю (EMTALA). Ксав’є Бесерра, секретар департаменту охорони здоровʼя й соціальних служб, надіслав лікарням й асоціаціям лікарів листа, у якому закликав їх продовжувати дотримуватися федерального законодавства.

«Я задоволена рішенням, але вагітним по всій країні продовжують відмовляти в догляді, вони й надалі стикаються з підвищеним ризиком ускладнень або смерті, і це має припинитися», – каже пані Фармер.

Це перше подібне розслідування після скасування постанови «Ро проти Вейда», яка легалізувала аборти по всій території США. Попри запроваджене обмеження права на аборт, лікарі повинні проводити аборти, якщо здоровʼя пацієнток знаходиться під загрозою, навіть у штатах, де аборти заборонені.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.