Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниІспанський тренер Луїс Кортес наголосив на підтримці жіночого футболу в Україні під час війни

І розповів про проєкт розвитку жіночого футболу в країні

Головний тренер жіночої збірної України з футболу Луїс Кортес розповів про проєкт для розвитку жіночого футболу в Україні й те, як на ці плани вплинула повномасштабна війна. Про це пише «Суспільне Спорт».

Кортес очолив збірну України в листопаді 2021 року, за три місяці до повномасштабного вторгнення росії. Він підписав контракт з Україною, тому що Українська асоціація футболу (УАФ) мала великий проєкт для розвитку жіночого футболу в Україні. За словами Кортеса, його зацікавила перспектива цього проєкту.

Кортес розповів, що проєкт має п’ять основних завдань:

  • збільшити кількість молодих футболісток в Україні;
  • поліпшити рівень Вищої ліги – першої за рангом футбольної ліги України;
  • поліпшити рівень професіоналів у жіночому футболі: тренерів, фізіотерапевтів, фітнес-тренерів, лікарів тощо;
  • поліпшити рівень національної збірної;
  • зайнятися промоцією.

Тренер зауважив, що через війну деякі пункти доведеться адаптувати під нові умові, а деякі – відкласти до завершення війни.

«Найважливіше не скасовувати жіночий футбол в Україні й не зупиняти його зараз. Якщо нам треба виконати сто завдань, а ми можемо лише десять, ми мусимо виконати ці десять завдань. І ми маємо боротися за те, щоб робити дедалі більше з кожним днем», – наголосив Кортес.

Луїса Кортеса вважають найкращим тренером 2021 року за версією УЄФА й IFFHS. Він став першим іноземним тренером в історії жіночої збірної України. До цього він тренував іспанський клуб «Барселона» – один із найкращих клубів Європи, який довів до перемоги в Лізі чемпіонів.

З початку повномасштабної війни Кортес підтримував українських футболісток, а також займався гуманітарною допомогою для українців.

Фото: УАФ/Павло Кубанов

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.