Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США хочуть скасувати можливість розлучатися без доведення вини партнера

Необхідно буде доводити в суді факти насильства чи інші неправомірні дії, вчинені у шлюбі

У США хочуть скасувати розлучення без вини – це можливість розірвати неблагополучний шлюб без необхідності доводити в суді неправомірну поведінку партнера чи партнерки. Про це пише Rolling Stone.

З такою ініціативою виступили штати Техас, Небраска й Луїзіана, які очолюють республіканці. «Ми закликаємо законодавчий орган скасувати закони про одностороннє розлучення без вини, підтримати шлюб за угодою й ухвалити закон, що збільшує термін, протягом якого може відбутися розлучення, до шести місяців з моменту подання заяви про розлучення», – заявили в республіканській партії Техасу.

За даними дослідників, упровадження розлучень без вини привезло до різкого зниження рівня жіночих самогубств і домашнього насильства, а також до зменшення кількості загибелі жінок від рук їхніх партнерів.

Як пояснив один із дослідників, це відбулося «не лише тому, що жінкам (і чоловікам), які зазнали насильства, було легше розлучитися зі своїми кривдниками, але й тому, що потенційні кривдники знали, що їх із більшою ймовірністю покинуть».

Сьогодні понад дві третини всіх гетеросексуальних розлучень у США ініціюють жінки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.