Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмериканка відкрила перший у країні бар, де транслюють лише жіночий спорт

Вона заробила близько мільйона доларів менше ніж за рік після відкриття

Дженні Нгуєн, 43-річна шеф-кухарка й колишня спортсменка, відкрила перший у США бар, де транслюється лише жіночий спорт. Цей бізнес приніс їй 994 тисячі доларів прибутку за вісім місяців роботи. Про це пише CNBC.

Нгуєн завжди любила жіночий спорт, але йому ніколи не приділяли належної уваги в традиційних спортивних барах. Тому вона вирішила заснувати власний бар із трансляціями лише жіночих спортивних ігор. Нгуєн витратила 27 тисяч доларів із власних накопичень і 40 тисяч, позичених у сім’ї й друзів.

Однак вона не вірила, що подібне місце пропрацює довше кількох місяців. «Особисто я вважала ідею геніальною. Але я навіть не підозрювала, що світ цього захоче. Я просто хотіла спробувати», – каже Дженні.

@cnbcmakeit When Jenny Nguyen couldn’t find a bar to watch women’s sports games at, she decided to create one of her own. Take a peek inside The Sports Bra in Portland, Oregon. #empowHER #womenssports #portlandoregon #sportsbar #sportsbra ♬ original sound - CNBC Make It

Бар, під назвою “The Sports Bra” («Спортивний бюстгальтер»), відкрився в Портленді, штат Орегон, і виявився успішним, попри рекордну інфляцію в країні. Він став популярним не лише серед прихильників жіночого спорту й спортсменок, а й серед ЛГБТК+ спільноти, феміністок і веганів.

Однак, за словами Нгуєн, іноді їй складно заповнити трансляції жіночими спортивними змаганнями, оскільки їх дуже мало. Згідно з дослідженням Університету Південної Каліфорнії за 2021 рік, лише 5% усіх телевізійних спортивних трансляцій показують спортсменок. Упоратися з цією проблемою їй частково допомагають стримінги, де більше жіночого спорту, ніж на телебаченні.

Наразі в Дженні з’являються послідовниці: подібний бар уже відкрився в Сіетлі. А ще вона підтримує зв’язок із тими, хто планує доєднатися до цього бізнесу.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.