Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Ужгороді дівчинку з інвалідністю не пустили в дитячий розважальний центр

Опікунка дівчинки назвала це дискримінацією й ганьбою для власників закладу

В Ужгороді дівчинку з дитячим церебральним паралічем (ДЦП), яка пересувається на колісному візку для людей з інвалідністю, не впустили в дитячий розважальний центр. Як пише «Суспільне», про це написала керівниця громадської організації «Неємія» й опікунка дівчинки Тетяна Мачабелі.

За її словами, однокласник дівчинки запросив її на свій день народження, який святкували в дитячому розважальному центрі. Проте робітники центру відмовилися пускати дівчинку, посилаючись на правила закладу.

«Адміністраторам повідомили про стан дитини і що на ігрові майданчики вона не буде заїжджати, колеса візочка були чисті, якби ні, ми б їх вимили, бо не хочемо нікому завдати клопоту щодо чистоти. Цей вчинок є чистою дискримінацією дітей з інвалідністю й ганьбою для власника закладу», – написала Тетяна.

У дитячому розважальному центрі відповіли, що ситуація відбулася з вини адміністраторів, які «спиралися на загальні правила закладу й не мали досвіду для вирішення такої ситуації».

«В особистій розмові з мамою дівчинки адміністрація закладу в той же день принесла свої вибачення й проінформувала весь персонал закладу максимально сприяти таким діткам у відвідуванні нашого закладу! Ми заклад зовсім новий, працюємо над своїми недоліками й зробимо все, щоб кожному нашому відвідувачу було затишно й комфортно», – ідеться у повідомленні.

Водночас Тетяна Мачабелі наголосила, що вона опікується дівчинкою, а персонал закладу після інциденту не просив вибачення ні в неї, ні в дівчинки. Цю інформацію в дитячому розважальному центрі поки не коментували.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.